Pe cine aruncă AUR în cursa electorală, la Iași? La  CL, primul candidat femeie abia pe locul 8

marți, 30 aprilie 2024, 23:07
2 MIN
 Pe cine aruncă AUR în cursa electorală, la Iași? La  CL, primul candidat femeie abia pe locul 8

După mai multe amânări, ieri au reușit și candidații Alianței pentru Unirea Românilor să-și înregistreze dosarele la Biroul Electoral Județean, respectiv la cel de Circumscripție de la Primăria Iași. Amintim că 30 aprilie a fost ultima zi de înregistrare a candidaturilor la birourile electorale de circumscripție pentru alegerile locale din 9 iunie.

La Consiliul Local, pe primul loc pe listă este Tudor Ciuhodaru, care e și candidatul AUR la mandatul de primar. Pe locul secund este trecut Vasile Pușcașu (descris ca antreprenor), urmat de Marian Jan Chirița (arhitect urbanist). În continuare, la poziția 4 îl găsim pe Alexandru Resmiriță (inginer agronom și șef serviciu la Termoservice), pe 5 se află Ciprian Paraschiv (profesor universitar doctor, dar mai cunoscut ca fost căpitan al echipei, apoi fost președinte al clubului Politehnica Iași), pe 6 este Teofil Creangă (de asemenea profesor universitar, la USV), iar pe 7, cunoscutul campion de judo Vlăduț Simionescu. Abia pe locul 8 de pe lista AUR pentru CL întâlnim prima candidată, Alina Damean (economistă).

La Consiliul Județean, lista este deschisă de Marius Ostaficiuc, mai cunoscut pentru cariera politică îndelungată în PSD. El candidează și la președinția CJ. Perofesorul Silviu Gurlui este pe locul 2, locul 3 fiind ocupat pe lista candidaților de Dan-Ștefan Cojocaru (vicepreședintele Poli Iași și proprietar de restaurant). Camelia Ciornia (consilier județean în mandatul trecut, respectiv local în actualul mandat) urmează pe locul 4, iar pe 5 este tot o candidată, Mihaela Mitrea (medic).

Cele două liste sunt complete, respectiv 34 de candidați pentru CL (27 de mandate) și 47 de candidați pentru CJ (36 de mandate de consilier).

 

Cine mai vine pe buletinele de vot

 

Tot ieri, au fost depuse candidaturile Partidului Verde, formațiune condusă de fostul vicepreședinte CJ Victor Chirilă, și Partidul Umanist Social-Liberal.

Cu o zi înainte, și-a înregistrat dosarele Pro România, singurul partid care are o candidată la mandatul de președinte al CJ: Iuliana Rățoi (medic, soția actualului viceprimar al municipiului Pașcani).

Comentarii